Habia rubica (bird)

Mass: 34.0 g

Diet: frugivore-insectivore based on Wunderle Jr et al. 2006; insectivore based on Beja et al. 2010 and Teles and Dias 2010; insectivore-frugivore based on Ramírez-Albores and Navarro-Sigüenza 2011; omnivore based on dos Anjos and Boçon 1999, Anciães and Marini 2000, Henriques et al. 2003, Ribon et al. 2003, Anderson and Naka 2011, da Silva et al. 2015, and Casas et al. 2016

Abundance: 0.14 to 4.03% (median 0.98%)

Latitudinal range: -23.7° to 18.5°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (5), tropical/subtropical moist broadleaf forest (15), tropical/subtropical savanna (1)

Found in 21 samples

Belize: Blue Creek Village (Field Station), Blue Creek Village (Indian Village), Blue Creek Village (Pig Alley), Hill Bank

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), São Paulo Metropolitan Area, Reserva Florestal do Morro Grande, Pontal do Paranapanema, AC1, AC2, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Costa Rica: University of Georgia San Luis Research Station

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Mexico: Palomares, Palenque National Park (connected sites), Finca Irlanda (winter 2001), Finca Irlanda (winter 2002)

Panama: Chiva Chiva Road (late shrub)

Size measurements:
34 mm(N = 1)based on

See also Habia, Habia fuscicauda, Habia gutturalis