Gymnopithys leucaspis (bird)

Mass: 4.9 g

Diet: insectivore based on Blake and Loiselle 1991, Canaday 1997, Robinson et al. 2000, Beja et al. 2010, and Anderson and Naka 2011

Abundance: 0.73 to 11.51% (median 5.65%)

Latitudinal range: -2.6° to 13.7°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (12) only

Found in 12 samples

Brazil: Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau), Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), La Selva Biological Station (intact forest)

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Nicaragua: Siuna (birds, primary forest), Siuna (birds, secondary forest)

Panama: Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

Size measurements:
31.1 mmN = 1
23.8 mmN = 1

See also Gymnopithys, Gymnopithys lunulatus, Gymnopithys rufigula, Gymnopithys salvini