Glyphorynchus spirurus (bird)

Mass: 14.6 g

Diet: insectivore based on Blake and Loiselle 1991, Canaday 1997, Robinson et al. 2000, Henriques et al. 2003, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.95 to 15.03% (median 6.72%)

Latitudinal range: -14.5° to 17.6°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (17)

Found in 18 samples

Belize: Hill Bank

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau), Jutaituba, Serra do Condurú State Park, AC1, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Honduras: Centro de Investigacíon y Jardín Botánico Lancetilla

Panama: Pipeline Road

Peru: West of Pucallpa

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
14.6 mm(N = 1)based on

See also Glyphorynchus