Glaucis hirsuta (bird)

Diet: nectarivore based on Henriques et al. 2003 and Wunderle Jr et al. 2006; nectarivore-insectivore based on Verea and Solórzano 2001

Abundance: 0.03 to 2.25% (median 0.97%)

Latitudinal range: -14.1° to 10.4°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (5), tropical/subtropical savanna (1)

Found in 7 samples

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Tapajós National Forest (forest), Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Jaú National Park (near stream)

Panama: Chiva Chiva Road (late shrub)

Venezuela: Cumaná, Imataca Forest Reserve Unit 5

See also Glaucis, Glaucis aenea, Glaucis hirsutus