Ficedula hypoleuca (bird)

Mass: 12.2 g

Diet: insectivore based on Erard and Brosset 2003 and Chaskda et al. 2018; insectivore-frugivore based on Fuentes 1994

Abundance: 0.04 to 14.04% (median 0.88%)

Latitudinal range: 9.9° to 55.2°

Habitats: Mediterranean woodland (4), desert/xeric shrubland (5), temperate broadleaf/mixed forest (7), temperate savanna (2), temperate wetland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical savanna (1)

Found in 21 samples

Burkina Faso: Cascades Region (2011)

Czech Republic: Certak

Egypt: St. Catherine's Monastery (fall), St. Catherine's Monastery (spring)

France: Piémanson Beach

Greece: Antikythira Island (spring 1998)

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Kazakhstan: Dzanybek Research Station

Nigeria: Jos Wildlife Park

Portugal: Mata Nacional do Choupal

Romania: Grindul Lupilor

Russia: Biological Station Rybachy, Lake Turpanie

Slovakia: Ruské, Kurników Beskid Mountain

Spain: Cazorla (fruitless season), El Viso, Mumao

Switzerland: Portalban (Wald)

Turkey: Dicle Ringing Station (spring 2004)

United Kingdom: Portland Bird Observatory

Size measurements:
12.2 mm(N = 1)based on

See also Ficedula, Ficedula albicilla, Ficedula albicollis, Ficedula dumetoria, Ficedula elisea, Ficedula hyperythra, Ficedula mugimaki, Ficedula narcissina, Ficedula parva, Ficedula rufigula, Ficedula semitorquata, Ficedula tricolor, Ficedula westermanni, Ficedula zanthopygia