Felis silvestris (carnivore)

Mass: 4.5 kg based on Potocnik et al. 2002 and Stuart 1981

Diet: carnivore based on Stuart 1981

Abundance: 0.07 to 7.44% (median 0.65%)

Latitudinal range: -33.6° to 50.7°

Habitats: (10), Mediterranean woodland (1), desert/xeric shrubland (1), temperate broadleaf/mixed forest (3), tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical savanna (3)

Found in 19 samples

Bulgaria: Osogovo Mountain (intensive study), Osogovo Mountain (opportunistic study)

France: Les Auzières 2

Iran: Wezmeh Cave

Israel: Manot Cave (Area D, Biogenic Unit)

Italy: Caverna degli Orsi (sondage A, Unit 11.1), Riparo Biarzo (SU 4 + 3B), Riparo Biarzo (SU 3A)

Lebanon: Jabal Moussa Biosphere Reserve (spring)

Namibia: Namib-Naukluft National Park

Poland: Raj Cave (layer 4)

South Africa: Groenefontein Nature Reserve (fynbos), Groenefontein Nature Reserve (riverine vegetation)

Spain: Imanolen Arrobia, Cueva del Ange, El Mirador Cave

Tanzania: Ruaha National Park (dry season, random placement)

Turkey: Yaylacik Research Forest

Yemen: Hawf

Size measurements:
♀ body mass3500 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♀ body mass4500 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♀ body mass3700 kgN = 10Stuart 1981
♂ body mass6500 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♂ body mass6000 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♂ body mass5100 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♂ body mass4600 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♂ body mass5700 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♂ body mass3100 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♂ body mass5000 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♂ body mass6000 kgN = 1Potocnik et al. 2002
♂ body mass4900 kgN = 10Stuart 1981
♀ head and body length550 mmN = 15Stuart 1981
♂ head and body length601 mmN = 21Stuart 1981
♀ tail length295 mmN = 16Stuart 1981
♂ tail length305 mmN = 21Stuart 1981
♀ hind foot length133 mmN = 14Stuart 1981
♂ hind foot length138 mmN = 21Stuart 1981
♀ ear length64 mmN = 15Stuart 1981
♂ ear length62 mmN = 20Stuart 1981
♀ skull length96 mmN = 7Stuart 1981
♂ skull length102 mmN = 18Stuart 1981

See also Felis, Felis catus, Felis chaus, Felis issiodorensis, Felis lybica, Felis nigripes, Felis sp., Felis spp.