Felis catus (carnivore)

Abundance: 0.04 to 38.41% (median 3.00%)

Latitudinal range: -38.2° to 47.4°

Habitats: Mediterranean woodland (1), desert/xeric shrubland (3), temperate broadleaf/mixed forest (10), temperate coniferous forest (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (6), tropical/subtropical savanna (5)

Found in 28 samples

Australia: Rintoul Creek Road, Kangaroo Valley (low cattle disturbance), Goonoo State Conservation Area (on-track, pre-baiting), Ben Boyd National Park and Nadgee Nature Reserve, Taunton National Park, Groote Eylandt, Kurrajong (KP1)

Brazil: Una and Arataca (forest), Una and Arataca (cabruca)

China: Hong Kong Special Administrative Region (camera traps)

Colombia: Parque Nacional Natural Farallones de Cali (forest)

France: Salève

India: Akole Tahsil

Indonesia: Bawean Island (dry season)

Israel: Shikma Biosphere Zone (spring), Shikma Biosphere Zone (summer), Shikma Biosphere Zone (winter)

Italy: Western Trento Province (2012)

Japan: Fujiyoshida City, Yukiiri Fureainosato Park (winter 2001)

Malaysia: Universiti Teknologi Malaysia

South Africa: Drakensberg Midlands, Kloof/Hillcrest

Spain: Larraga

Switzerland: Zurich (movement photos)

Turkey: Marmaris

United States: Raleigh-Durham, The Wilds

See also Felis, Felis chaus, Felis issiodorensis, Felis lybica, Felis nigripes, Felis silvestris, Felis sp.