Erithacus rubecula (bird)

Mass: 17.7 g

Diet: insectivore based on Vignoli et al. 2013; insectivore-frugivore based on Fuentes 1994

Abundance: 0.02 to 77.39% (median 11.79%)

Latitudinal range: 31.0° to 63.8°

Habitats: Mediterranean woodland (7), boreal forest/taiga (4), desert/xeric shrubland (3), montane grassland (1), temperate broadleaf/mixed forest (14), temperate savanna (1), temperate wetland (3), tropical/subtropical wetland (1)

view a larger map

Found in 34 samples

Austria: Hohenau-Ringelsdorf

China: Mount Kalamaili Ungulate Nature Reserve

Czech Republic: Certak

Egypt: Burullus Ringing Station (Autumn 2005)

France: Camargue National Park, PiÚmanson Beach

Germany: Mooswald

Italy: Parco Regionale Gallipoli Cognato Piccole Dolomiti Lucane

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Kazakhstan: Dzanybek Research Station

Portugal: Mata Nacional do Choupal

Romania: Grindul Lupilor

Russia: Biological Station Rybachy

Slovakia: RuskÚ, Kurnikˇw Beskid Mountain, Gbelce

Spain: Cazorla (fruitless season), Cazorla (fruiting season), El Viso, Mumao

Sweden: Umea, Boda (1990), Boda (1994), Boda (1997), Rickebasta (1996), Rickebasta (1997), Tolg, Egeside sj÷

Switzerland: Portalban (Wald), Bolle di Magadino, Col de Bretolet

Turkey: Dicle Ringing Station (spring 2004)

United Kingdom: Wanstead, Portland Bird Observatory

Size measurements:
17.7 mm(N = 1)based on

See also Erithacus, Erithacus akahige, Erithacus cyane, Erithacus cyanurus