Eptesicus diminutus (bat)

Mass: 10.6 g based on Barquez et al. 1999

Diet: insectivore based on Van Cakenberghe et al. 2002

Abundance: 0.13 to 3.95% (median 0.41%)

Latitudinal range: -29.7° to -18.4°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical savanna (1)

view a larger map

Found in 3 samples

Brazil: Pousada das Araras, Morro do Elefante (understory), Mata Godoy

Size measurements:
body mass10.6 gN = 31Barquez et al. 1999
♂ total body length88 mmN = 1Osgood 1915
♂ tail length37 mmN = 1Osgood 1915
♂ forearm length35.7 mmN = 1Osgood 1915
♂ hind foot length10 mmN = 1Osgood 1915
♂ skull length14.3 mmN = 1Osgood 1915
♂ skull width9.4 mmN = 1Osgood 1915
♂ upper tooth row length5.1 mmN = 1Osgood 1915

See also Eptesicus, Eptesicus andinus, Eptesicus brasiliensis, Eptesicus brunneus, Eptesicus capensis, Eptesicus chiriquinus, Eptesicus furinalis, Eptesicus fuscus, Eptesicus gobiensis, Eptesicus grandis, Eptesicus guineensis, Eptesicus hottentotus, Eptesicus melckorum, Eptesicus nilssonii, Eptesicus regulus, Eptesicus rendalli, Eptesicus sagittula, Eptesicus serotinus, Eptesicus somalicus, Eptesicus sp., Eptesicus tenuipinnis, Eptesicus vulturnus, Eptesicus zuluensis