Eira barbara (carnivore)

Mass: 4.1 kg based on Sanderson 1949 and Richard-Hansen et al. 1999

Diet: frugivore-carnivore based on Galef Jr et al. 1976

Abundance: 0.09 to 18.00% (median 1.46%)

Latitudinal range: -27.2° to 15.4°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (8), tropical/subtropical moist broadleaf forest (14), tropical/subtropical savanna (2)

Found in 24 samples

Argentina: Acambuco

Bolivia: Santa Rosa (control)

Brazil: Fazenda Cauaia (camera trapping), Estação Biológica de Santa Lúcia (primary forest), Estrada do Porto (2005), Tapiraí and Piedade Municipalities, Carlos Botelho State Park, Serra do Japi Biological Reserve (2006/2007), Floresta Nacional Amapá (dry season), Floresta Nacional Amapá (wet season), Parque Estadual do Turvo (trail), Humaitá Forest Reserve, Quedas do Rio Bonito Ecological Park (camera trapping), Una and Arataca (forest), Una and Arataca (cabruca), Reserva Natural Vale (year 2), Reserva Natural Vale (year 3)

Colombia: Parque Nacional Natural Farallones de Cali (forest), Parque Nacional Natural Farallones de Cali (scrub)

Costa Rica: San Juan–La Selva Biological Corridor

Honduras: Rio Sikre

Peru: Los Amigos Conservation Concession (2005), Los Amigos Conservation Concession (2006), Querocoto (dry season)

Size measurements:
♀ body mass4083 kgN = 3Sanderson 1949
♂ body mass5000 kgN = 2Sanderson 1949
body mass3750 kgN = 5Richard-Hansen et al. 1999
♀ head and body length614 mmN = 3Sanderson 1949
♂ head and body length598 mmN = 2Sanderson 1949
head and body length609 mmN = 5Richard-Hansen et al. 1999
♀ tail length430 mmN = 3Sanderson 1949
♂ tail length420 mmN = 2Sanderson 1949
tail length408 mmN = 5Richard-Hansen et al. 1999
♀ hind foot length100 mmN = 3Sanderson 1949
♂ hind foot length108 mmN = 2Sanderson 1949
hind foot length103 mmN = 5Richard-Hansen et al. 1999
♀ ear length38 mmN = 3Sanderson 1949
♂ ear length43 mmN = 2Sanderson 1949
ear length37 mmN = 5Richard-Hansen et al. 1999

See also Eira