Dendroica coronata (bird)

Mass: 3.5 g

Diet: insectivore based on Hunter et al. 1989, Allen and O'Connor 2000, Allen and O'Connor 2000, and Bailey et al. 2004; insectivore-frugivore based on Blake and Hoppes 1986 and Ramírez-Albores and Navarro-Sigüenza 2011

Abundance: 0.01 to 25.24% (median 1.88%)

Latitudinal range: 18.1° to 64.9°

Habitats: Mediterranean woodland (3), boreal forest/taiga (4), temperate broadleaf/mixed forest (11), temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (2)

Found in 21 samples

Canada: Avalon Peninsula, Calling Lake (treatment), Calling Lake (control)

Mexico: Sierra de Huautla Biosphere Reserve (birds)

United States: Baldwin County, Mona Island, Camarillo Oak Grove County Park, Horseshoe Bend Research Area, Sandrock Cliff (spring), Sandrock Cliff (fall), William Trelease Woods (gap, spring), Wateree, Lucky Peak (willow riparian), Yakutat, Hopland Research and Extension Center, Creamer’s Field Migratory Waterfowl Refuge (spring), Creamer’s Field Migratory Waterfowl Refuge (fall), Camarillo, Wedge Plantation, Laudholm Farm, Clayhead Preserve

Size measurements:
12.2 mmN = 1
12.3 mmN = 1

See also Dendroica, Dendroica adelaidae, Dendroica caerulescens, Dendroica castanea, Dendroica cerulea, Dendroica discolor, Dendroica dominica, Dendroica fusca, Dendroica magnolia, Dendroica nigrescens, Dendroica palmarum, Dendroica pensylvanica, Dendroica petechia, Dendroica pinus, Dendroica striata, Dendroica tigrina, Dendroica townsendi, Dendroica virens