Dendrocincla merula (bird)

Mass: 3.8 g

Diet: insectivore based on Henriques et al. 2003, Armacost Jr 2006, Wunderle Jr et al. 2006, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.20 to 9.17% (median 2.71%)

Latitudinal range: -14.1° to 7.8°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (13) only

Found in 13 samples

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jaú National Park (near stream), Jaú National Park (plateau), Jutaituba, AC2, Lago Amaña (terra firme, wet season), Lago Amaña (terra firme, dry season)

Colombia: Mirití Paraná River

Peru: West of Pucallpa

Venezuela: Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
46.6 mmN = 1
47.5 mmN = 1
57 mmN = 1

See also Dendrocincla, Dendrocincla anabatina, Dendrocincla fuliginosa, Dendrocincla homochroa, Dendrocincla turdina