Dendrocincla fuliginosa (bird)

Mass: 38.7 g

Diet: insectivore based on Blake and Loiselle 1991, Canaday 1997, Robinson et al. 2000, Verea and Solórzano 2001, Henriques et al. 2003, Armacost Jr 2006, Wunderle Jr et al. 2006, Stouffer and Bierregaard Jr 2007, and Beja et al. 2010

Abundance: 0.12 to 4.26% (median 1.42%)

Latitudinal range: -22.9° to 10.4°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (16)

Found in 18 samples

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: Tapajós National Forest (gap), Tapajós National Forest (forest), Biological Dynamics of Forest Fragments Project Site KM41, Jarí Celulose S.A. (terra firme, control), Pontal do Paranapanema, AC1, AC2

Colombia: Mirití Paraná River

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), La Selva Biological Station (intact forest)

Panama: Pipeline Road, Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

Peru: West of Pucallpa

Venezuela: Pico Guacamaya, Paso de Portachuelo, Imataca Forest Reserve Unit 5

Size measurements:
38.7 mm(N = 1)based on

See also Dendrocincla, Dendrocincla anabatina, Dendrocincla homochroa, Dendrocincla merula, Dendrocincla turdina