Cynopterus sphinx (bat)

Mass: 48.8 g based on Borissenko and Kruskop 2003, Shilton et al. 1999, and Wong et al. 2013

Diet: frugivore based on Dumont and Nicolay 2006

Abundance: 0.44 to 72.00% (median 9.80%)

Latitudinal range: 6.7° to 25.7°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (7), tropical/subtropical moist broadleaf forest (5)

Found in 13 samples

Bangladesh: Rajbari

China: Macau, Hong Kong

India: Kiradu, Kerala Agricultural University, Kudremukh National Park

Laos: Tam Houay Si

Malaysia: Wang Kelian State Park (bats, October/November 2011)

Sri Lanka: Wasgomuwa National Park

Thailand: Taleban National Park, Srinakarin Dam (mist nets), Sakaerat Biosphere Reserve

Vietnam: Kim Hy Nature Reserve (agriculture/degraded forest)

Size measurements:
♀ body mass49.5 gN = 8Borissenko and Kruskop 2003
♂ body mass41.4 gN = 20Borissenko and Kruskop 2003
body mass75.3 gN = 7Shilton et al. 1999
body mass51.3 gN = 1Wong et al. 2013
body mass52.2 gN = 1Wong et al. 2013

See also Cynopterus, Cynopterus brachyotis, Cynopterus brachyotis I, Cynopterus brachyotis II, Cynopterus horsfieldii, Cynopterus titthaecheilus