Coryphospingus pileatus (bird)

Mass: 15.3 g

Diet: granivore based on Manhães and Loures-Ribeiro 2005

Abundance: 1.01 to 19.05% (median 1.23%)

Latitudinal range: -17.0° to 10.7°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical savanna (1)

Found in 3 samples

Brazil: Fazenda Brejão

Venezuela: Cumaná, Araya Peninsula (tropical thorn scrub)

Size measurements:
15.3 mm(N = 1)based on

See also Coryphospingus, Coryphospingus cucullatus