Copsychus saularis (bird)

Mass: 36.0 g

Diet: insectivore based on Styring et al. 2011, Yong et al. 2011, Zou et al. 2012, Yashmita-Ulman et al. 2016, and Mukhopadhyay and Mazumdar 2017

Abundance: 0.11 to 17.78% (median 2.32%)

Latitudinal range: 1.6° to 25.0°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (8), tropical/subtropical wetland (5)

Found in 15 samples

Bangladesh: Baikka Beel (December 2011), Baikka Beel (February 2013), Pashua Haor (February 2012)

Indonesia: Larut Matang District (secondary forest), Larut Matang District (oil palm plantation)

Malaysia: Pasoh Forest Reserve (regenerating forest), Paya Indah Wetland Reserve, Kuala Keniam, Berkelah Hill Dipterocarp Rainforest Reserve Maran (recently logged forest), Universiti Teknologi Malaysia

Philippines: Agusan Marsh Site 3

Thailand: Wat Phai Lom (1969), Wat Phai Lom (1970)

Vietnam: Cuc Phuong National Park (birds), Tam Dao National Park

Size measurements:
36 mm(N = 1)based on

See also Copsychus, Copsychus albospecularis, Copsychus malabaricus, Copsychus pyrropygus