Coereba flaveola (bird)

Mass: 1.3 g

Diet: frugivore based on Stouffer and Bierregaard Jr 2007; frugivore-insectivore based on Sainz-Borgo 2016; nectarivore based on Henriques et al. 2003 and Teles and Dias 2010; nectarivore-insectivore based on Verea and Solórzano 2001; omnivore based on Anciães and Marini 2000, Manhães and Loures-Ribeiro 2005, and Vecchi and Alves 2015

Abundance: 0.08 to 35.69% (median 1.22%)

Latitudinal range: -23.6° to 20.4°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), mangrove (2), tropical/subtropical dry broadleaf forest (9), tropical/subtropical moist broadleaf forest (12), tropical/subtropical savanna (3)

view a larger map

Found in 27 samples

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park

Brazil: São Paulo Metropolitan Area, Fazenda Brejão, Ilha Grande (vertically-mobile nets), Ilha Grande (ground level nets), Jutaituba, Guaribas Biological Reserve (fragment III), Estuário do rio Mamanguape, Estuário do rio Paraíba do Norte, Reserva Biológica Guaribas (Sema 1), Reserva Particular do Patrimônio Natural Engenho Gargaú, Vermelho River (edge)

Costa Rica: Monteverde

Dominica: Bayac Estate

Mexico: Cozumel Island (birds, 2004 - 2007)

Panama: Mamoní Valley

United States: Mona Island, Guánica, El Verde Field Station (30 mm mesh), El Verde Field Station (36 mm mesh)

Venezuela: Este del Lago de Valencia (dry season), Este del Lago de Valencia (rainy season), Cumaná, Araya Peninsula (tropical thorn scrub), Imataca Forest Reserve Unit 5, Instituto de Biología Experimental (wet season), Instituto de Biología Experimental (dry season)

Size measurements:
10.1 mmN = 1
10.8 mmN = 1
9.9 mmN = 1
10.7 mmN = 1
11.7 mmN = 1
10.7 mmN = 1
8.3 mmN = 1
10.5 mmN = 1

See also Coereba