Cnemotriccus fuscatus (bird)

Mass: 13.6 g

Diet: insectivore based on dos Anjos and Boçon 1999, Anciães and Marini 2000, Arteaga and Moya 2002, Flores et al. 2002, Ribon et al. 2003, Teles and Dias 2010, da Silva et al. 2015, and Sainz-Borgo 2016

Abundance: 0.07 to 12.70% (median 1.02%)

Latitudinal range: -23.8° to 10.7°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (8), tropical/subtropical moist broadleaf forest (2), tropical/subtropical savanna (5), tropical/subtropical wetland (1)

view a larger map

Found in 17 samples

Bolivia: Noel Kempff Mercado National Park, El Porvenir (birds)

Brazil: São Paulo Metropolitan Area, Fazenda Brejão, Reserva Florestal do Morro Grande, Rio Paraná (cerrado, dry season), Uberabinha River, Pontal do Paranapanema, Poconé Municipality, Federal University of Acre, Guaribas Biological Reserve (fragment III), Vermelho River (interior)

Paraguay: Para La Tierra Biological Station

Venezuela: Cumaná, Araya Peninsula (tropical thorn scrub), Instituto de Biología Experimental (wet season), Instituto de Biología Experimental (dry season)

Size measurements:
13.6 mm(N = 1)based on

See also Cnemotriccus