Choeroniscus minor (bat)

Mass: 9.6 g based on Bernard 2001 and Patterson et al. 1996

Diet: nectarivore based on Patterson et al. 1996, Bernard 2002, Dumont and Nicolay 2006, and Klingbell and Willig 2009

Abundance: 0.15 to 8.03% (median 0.46%)

Latitudinal range: -17.1° to 4.7°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (10), tropical/subtropical wetland (1)

Found in 12 samples

Bolivia: Estación Biológica Tunquini, Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (cultivo), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (barbecho), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (bosque joven)

Brazil: Area de Pesquisas Ecológicas do Guamá, Alter do Chão, Biological Dynamics of Forest Fragments Project Reserves 1501 and 1401, Una (cabrucas), Ilhéus (cabrucas)

Guyana: Burro-Burro River, Kurupukari

Peru: Reserva Nacional Allpahuayo-Mishana

Size measurements:
body mass9.5 gN = 6Bernard 2001
body mass10.5 gN = 1Patterson et al. 1996
♂ head and body length62 mmN = 1Thomas 1912
♂ tail length8 mmN = 1Thomas 1912
♂ forearm length33 mmN = 1Thomas 1912
♂ skull width8.5 mmN = 1Thomas 1912

See also Choeroniscus, Choeroniscus godmani