Cavia aperea (rodent)

Mass: 530 g based on Asher et al. 2004 and Gressler et al. 2010

Abundance: 0.14 to 19.88% (median 1.21%)

Latitudinal range: -34.6° to -13.0°

Habitats: temperate broadleaf/mixed forest (1), temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical savanna (6)

view a larger map

Found in 10 samples

Argentina: Pedro Gómez Cello, Jacinto L. Arauz, Buenos Aires Province, Exaltación de la Cruz (autumn)

Bolivia: Los Fierros Camp (LFA), Los Fierros Camp (LFT)

Brazil: Caucaia do Alto (pitfall traps), Angatuba (Eucalyptus forest), Fazenda São Sebastião do Borba

Peru: Aguas Claras Camp (traps)

Size measurements:
♀ body mass593 gN = 6Asher et al. 2004
♀ body mass330 gN = 1Gressler et al. 2010
♀ body mass243 gN = 1Gressler et al. 2010
♀ body mass351 gN = 1Gressler et al. 2010
♀ body mass403 gN = 1Gressler et al. 2010
♂ body mass678 gN = 6Asher et al. 2004
♂ body mass424 gN = 1Gressler et al. 2010
♀ head and body length251 mmN = 1Thomas 1901
♀ hind foot length40 mmN = 1Thomas 1901
♀ ear length23 mmN = 1Thomas 1901
♀ skull length62 mmN = 1Thomas 1901
♀ skull width35 mmN = 1Thomas 1901
♀ upper tooth row length15 mmN = 1Thomas 1901

See also Cavia, Cavia sp.