Catharus minimus (bird)

Mass: 32.6 g

Diet: frugivore based on Stouffer and Bierregaard Jr 2007; frugivore-insectivore based on Blake and Loiselle 1991; insectivore based on Verea and Solórzano 2001; insectivore-frugivore based on Blake and Hoppes 1986, Wunderle Jr et al. 2006, and Ramírez-Albores and Navarro-Sigüenza 2011; omnivore based on Canaday 1997 and Robinson et al. 2000

Abundance: 0.03 to 9.72% (median 0.49%)

Latitudinal range: -3.4° to 64.9°

Habitats: boreal forest/taiga (3), temperate broadleaf/mixed forest (5), tropical/subtropical moist broadleaf forest (7)

Found in 15 samples

Brazil: Tapajós National Forest (gap)

Canada: Avalon Peninsula

Costa Rica: La Selva Biological Station (gap), La Selva Biological Station (intact forest)

Ecuador: Tiputini Biodiversity Station (Harpia, 2001)

Guatemala: Puerto Barrios (mist netted birds)

Panama: Limbo Hunt Club (gap), Limbo Hunt Club (forest)

United States: Horseshoe Bend Research Area, Sandrock Cliff (spring), Sandrock Cliff (fall), William Trelease Woods (gap, spring), Creamer’s Field Migratory Waterfowl Refuge (spring), Creamer’s Field Migratory Waterfowl Refuge (fall), Clayhead Preserve

Size measurements:
32.6 mm(N = 1)based on

See also Catharus, Catharus aurantiirostris, Catharus dryas, Catharus frantzii, Catharus fuscater, Catharus fuscescens, Catharus guttata, Catharus guttatus, Catharus maximus, Catharus mexicanus, Catharus mustelinus, Catharus occidentalis, Catharus ustulatus