Canis aureus (carnivore)

Mass: 10.0 kg based on Lanszki et al. 2015 and Malvandi et al. 2010

Diet: carnivore-frugivore based on Markov and Lanszki 2012

Abundance: 0.25 to 45.54% (median 1.38%)

Latitudinal range: 10.7° to 41.2°

Habitats: (2), desert/xeric shrubland (3), temperate broadleaf/mixed forest (1), temperate coniferous forest (1), temperate savanna (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (6)

Found in 14 samples

Cambodia: Phnom Prich Wildlife Sanctuary, Chhep Wildlife Sanctuary, Mondulkiri Protected Forest, Boh Dambang

India: Akole Tahsil

Iran: Lar Protected Area

Israel: Shikma Biosphere Zone (spring), Shikma Biosphere Zone (summer), Shikma Biosphere Zone (winter)

Thailand: Khao Yai National Park, Khao Ang Rue Nai Wildlife Sanctuary

Tunisia: Doukanet el Khoutifa

Turkey: Yaylacik Research Forest, Barhal Stream

Size measurements:
♀ body mass9600 kgN = 26Lanszki et al. 2015
♂ body mass10800 kgN = 27Lanszki et al. 2015
body mass9400 kgN = 21Malvandi et al. 2010
total body length952 mmN = 21Malvandi et al. 2010

See also Canis, Canis adustus, Canis dirus, Canis familiaris, Canis latrans, Canis lupis, Canis lupus, Canis mesomelas, Canis sp., Canis spp.