Calomys callosus (rodent)

Mass: 30.2 g based on Bonvicino et al. 2010 and Mares et al. 1986

Abundance: 3.84 to 26.56% (median 22.22%)

Latitudinal range: -19.2° to -16.2°

Habitats: tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical savanna (1)

view a larger map

Found in 3 samples

Brazil: Mineração Rio Tinto Reunidas (2000-2002, middle altitude forest), Fazenda Aparecida, Fazenda São Sebastião do Borba

Size measurements:
body mass29.9 gN = 27Bonvicino et al. 2010
body mass20 gN = 1Mares et al. 1986
body mass60 gN = 1Mares et al. 1986
head and body length98 mmN = 27Bonvicino et al. 2010
tail length72.3 mmN = 27Bonvicino et al. 2010
hind foot length20.9 mmN = 27Bonvicino et al. 2010
ear length16.8 mmN = 27Bonvicino et al. 2010
skull length25 mmN = 22Bonvicino et al. 2010
condyloincisive length22.9 mmN = 24Bonvicino et al. 2010
skull width13.3 mmN = 27Bonvicino et al. 2010
upper tooth row length4.1 mmN = 27Bonvicino et al. 2010

See also Calomys, Calomys C. laucha-C. musculinus, Calomys cerqueirai, Calomys expulsus, Calomys laucha, Calomys musculinus, Calomys sp., Calomys tener, Calomys tocantinsi, Calomys venustus