Cacomantis merulinus (bird)

Mass: 25.3 g

Diet: insectivore based on Styring et al. 2011

Abundance: 0.07 to 3.52% (median 0.68%)

Latitudinal range: 2.9° to 25.1°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (4), tropical/subtropical wetland (7)

Found in 11 samples

Bangladesh: Baikka Beel (March 2011), Baikka Beel (December 2011), Baikka Beel (February 2013), Pashua Haor (February 2012), Tanguar (February 2012)

Malaysia: Paya Indah Wetland Reserve, Kuala Keniam, Berkelah Hill Dipterocarp Rainforest Reserve Maran (recently logged forest)

Philippines: Agusan Marsh Site 3

Thailand: Wat Phai Lom (1969), Wat Phai Lom (1970)

Size measurements:
25.3 mm(N = 1)based on

See also Cacomantis, Cacomantis castaneiventris, Cacomantis flabelliformis, Cacomantis pyrrhophanus, Cacomantis sepulcralis, Cacomantis sepuleralis, Cacomantis variolosus