Artibeus glaucus (bat)

Mass: 12.1 g based on Mena 2010 and Patterson et al. 1996

Diet: frugivore based on Patterson et al. 1996 and Freeman and Lemen 2010

Abundance: 0.31 to 6.80% (median 1.34%)

Latitudinal range: -17.1° to 4.9°

Habitats: tropical/subtropical moist broadleaf forest (9), tropical/subtropical savanna (1)

view a larger map

Found in 10 samples

Bolivia: Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (cultivo), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (barbecho), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (bosque joven), Santuario de Vida Silvestre Cavernas de Repechón (bosque maduro)

Colombia: Santuario de Fauna y Flora Otún Quimbaya, Tinije

Guyana: Kurupukari

Peru: Reserva Nacional Allpahuayo-Mishana, Truenococha, Valle de Pozuzo

Size measurements:
body mass12 gN = 9Mena 2010
body mass12.7 gN = 1Patterson et al. 1996
♀ head and body length59 mmN = 1Thomas 1924
♀ forearm length37.5 mmN = 1Thomas 1924
♀ ear length16 mmN = 1Thomas 1924
♀ skull length19 mmN = 1Thomas 1924
♀ upper tooth row length5.9 mmN = 1Thomas 1924

See also Artibeus, Artibeus anderseni, Artibeus aztecus, Artibeus bogotensis, Artibeus cinereus, Artibeus concolor, Artibeus fimbriatus, Artibeus fraterculus, Artibeus gnomus, Artibeus hirsutus, Artibeus intermedius, Artibeus jamaicensis, Artibeus lituratus, Artibeus obscurus, Artibeus phaeotis, Artibeus planirostris, Artibeus ravus, Artibeus rosenbergi, Artibeus spp., Artibeus toltecus, Artibeus watsoni