Anthus trivialis (bird)

Mass: 21.7 g

Diet: granivore based on Joshi et al. 2012; insectivore based on Erard and Brosset 2003, Sharma and Kichloo 2015, and Smith et al. 2015

Abundance: 0.07 to 16.07% (median 1.78%)

Latitudinal range: -0.4° to 49.1°

Habitats: desert/xeric shrubland (4), montane grassland (1), temperate broadleaf/mixed forest (4), temperate wetland (1), tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (1)

Found in 12 samples

Egypt: St. Catherine's Monastery (fall), St. Catherine's Monastery (spring)

Ethiopia: Oromia Region (coffee captures)

Greece: Antikythira Island (spring 1998)

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Kenya: Nyeri County

Portugal: Mata Nacional do Choupal

Romania: Grindul Lupilor

Slovakia: RuskÚ, Kurnikˇw Beskid Mountain

Switzerland: Portalban (Wald), Col de Bretolet

Size measurements:
21.7 mm(N = 1)based on

See also Anthus, Anthus campestris, Anthus cervinus, Anthus gustavi, Anthus hodgsoni, Anthus leucophrys, Anthus novaeseelandiae, Anthus pratensis, Anthus richardi, Anthus roseatus, Anthus rubescens, Anthus rufulus, Anthus similis, Anthus spinoletta, Anthus vaalensis