Alcedo atthis (bird)

Mass: 6.0 g

Diet: carnivore based on Vignoli et al. 2013 and Mukhopadhyay and Mazumdar 2017; piscivore based on Yashmita-Ulman et al. 2016

Abundance: 0.04 to 18.33% (median 1.59%)

Latitudinal range: 3.0° to 51.6°

Habitats: desert/xeric shrubland (1), temperate broadleaf/mixed forest (3), tropical/subtropical dry broadleaf forest (2), tropical/subtropical moist broadleaf forest (3), tropical/subtropical wetland (7)

Found in 16 samples

Bangladesh: Baikka Beel (March 2011), Baikka Beel (December 2011), Baikka Beel (February 2013), Pashua Haor (February 2012), Tanguar (February 2012)

China: Heshan Hilly Land Interdisciplinary Experimental Station

Czech Republic: Certak

Egypt: Burullus Ringing Station (Autumn 2005)

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Malaysia: Berkelah Hill Dipterocarp Rainforest Reserve Maran (thirty year old logged forest)

Philippines: Agusan Marsh Site 3

Switzerland: Portalban (Wald)

United Kingdom: Wanstead

Vietnam: Cuc Phuong National Park (birds), Tam Dao National Park, Bo Lu

Size measurements:
27 mmN = 1
35.8 mmN = 1

See also Alcedo, Alcedo argentata, Alcedo azurea, Alcedo cristata, Alcedo euryzona, Alcedo leucogaster, Alcedo meninting, Alcedo pusilla, Alcedo quadribrachys