Acrocephalus scirpaceus (bird)

Mass: 12.3 g

Diet: insectivore based on Erard and Brosset 2003 and Vignoli et al. 2013

Abundance: 0.08 to 28.61% (median 3.59%)

Latitudinal range: -15.6° to 55.2°

Habitats: Mediterranean woodland (2), desert/xeric shrubland (6), temperate broadleaf/mixed forest (6), temperate wetland (2), tropical/subtropical dry broadleaf forest (1), tropical/subtropical moist broadleaf forest (1), tropical/subtropical savanna (3), tropical/subtropical wetland (1)

Found in 22 samples

Austria: Hohenau-Ringelsdorf

Burkina Faso: Cascades Region (2011)

Egypt: St. Catherine's Monastery (fall), St. Catherine's Monastery (spring), Burullus Ringing Station (Autumn 2005), Ras Shukheir, El Gouna

Ethiopia: Oromia Region (coffee captures)

France: Camargue National Park, Piémanson Beach

Greece: Antikythira Island (spring 1998)

Jordan: Azraq Wetland Reserve

Portugal: Mata Nacional do Choupal

Romania: Grindul Lupilor

Russia: Biological Station Rybachy

Slovakia: Gbelce

Switzerland: Portalban (Wald)

United Kingdom: Wanstead, Portland Bird Observatory

Zambia: Balmoral, Copper Chalice, Mwinilunga

Size measurements:
12.3 mm(N = 1)based on

See also Acrocephalus, Acrocephalus aedon, Acrocephalus agricola, Acrocephalus arundinaceus, Acrocephalus baeticatus, Acrocephalus bistrigiceps, Acrocephalus dumetorum, Acrocephalus gracilirostris, Acrocephalus griseldis, Acrocephalus melanopogon, Acrocephalus newtoni, Acrocephalus orientalis, Acrocephalus orinus, Acrocephalus paludicola, Acrocephalus palustris, Acrocephalus rufescens, Acrocephalus schoenobaenus, Acrocephalus sp., Acrocephalus stentoreus