Parus major (bird)

Mass: 2.4 g

Diet: insectivore based on Joshi et al. 2012, Zou et al. 2012, Vignoli et al. 2013, Sharma and Kichloo 2015, and Yashmita-Ulman et al. 2016; insectivore-granivore based on Fuentes 1994

Abundance: 0.09 to 41.82% (median 2.14%)

Latitudinal range: -7.0° to 55.2°

Habitats: Mediterranean woodland (7), temperate broadleaf/mixed forest (17), temperate coniferous forest (1), temperate savanna (1), temperate wetland (4), tropical/subtropical dry broadleaf forest (3), tropical/subtropical moist broadleaf forest (3)

Found in 36 samples

Austria: Hohenau-Ringelsdorf

China: Heshan Hilly Land Interdisciplinary Experimental Station, Dawei Shan Nature Reserve, Xiaolongmen Forest Park

Czech Republic: Certak

France: Camargue National Park, Piémanson Beach

Germany: Mooswald

Indonesia: Linggoasri (secondary 2)

Italy: Parco Regionale Gallipoli Cognato Piccole Dolomiti Lucane

Japan: Tateyama Range, Otayama Bird-Observatory (1973), Otayama Bird-Observatory (1974), Otayama Bird-Observatory (1975), Otayama Bird-Observatory (1976), Otayama Bird-Observatory (1977), Asaka City, West Coast Park

Portugal: Mata Nacional do Choupal

Romania: Grindul Lupilor

Russia: Biological Station Rybachy, Muraviovka Park

Slovakia: Ruské, Gbelce

Spain: Cazorla (fruitless season), Cazorla (fruiting season), El Viso, Mumao

Switzerland: Portalban (Wald)

Turkey: Dicle Ringing Station (spring 2004), Lake Kuyucuk Bird Ringing Station

United Kingdom: Wanstead, Portland Bird Observatory

Vietnam: Cuc Phuong National Park (birds), Tam Dao National Park, Bo Lu

Size measurements:
18.9 mmN = 1
15 mmN = 1
14 mmN = 1

See also Parus, Parus bicolor, Parus carolinensis, Parus cyanus, Parus elegans, Parus inornatus, Parus m. x P. m. minor minor, Parus varius